6. juuni 2010

Lillepotipõllumajanduse upgrade

Hommikul äratas mind telefonihelin - jupijumal kutsus Tartu turule šoppama. Ronisin voodist välja ja läksin.
Kõigepealt ostsime jupijumala aeda taimi. Kui neid juba igasse kätte sai, viisime saagi autosse ja tulime järgmise satsi järele. Müügilettide vahel ringi käies ja kõiki neid taimi vaadates hakkas minulgi näpp sügelema ja tundus õige aeg realiseerida mõte laiendada oma lillepotipõllumajandust, nii et lillekaste ostsime juba mõlemad (mina piirdusin küll esialgu ühega). Kast oli tegelikult väga hea koht, kuhu asetada kõik need ostetavad taimed. Lehtsalat, tomat, amplimaasikad ja katsetuseks ka üks arbuus. Maasikad on lisaks sellele, et ma sealt mõne aja pärast punaseid marju noppida loodan, ka ilusad vaadata - sellised tumeroosade õitega.
Kui taimed olid ostetud, läks söögikraami ostmiseks (värsked hapukurgid olid juba varem ostetud, sest traditsiooniliselt tuleb neid süüa Turu silda ületades). Hispaania, Poola ja Leedu maasikate vahel valides osutusid lõpuks valituks Leedu maasikad. Päris nii head ei olnud nagu kõrghooaja maasikad, aga peaaegu. Ja üsna kiirelt said otsa ka :)
Koju jõudes istutasin oma saagi kasti ära ja hakkan nüüd saaki ootama :p

3 kommentaari:

merka ütles ...

et siis jään lõikuspeokutset ootama ;) arbuusisadu!

kõige laisem laiskloom ütles ...

ma istutasin ainult igavaid tomateid :oD kasvukottidesse ja (rippuvasse)potti, osad taimed juba õitsevad, ehk saab tomatit ;o)

a ma võtaks ka ampsu arbuusi ;o)

Unistaja ütles ...

Kui tuleb, mida lõigata, siis tuleb ka lõikuspidu. Hetkel on ainus lootustandev taim maasikas - sellel olid rohelised marjad juba ostes küljes :p