22. september 2006

Car free

Taaskord on siis käes 22. september ja autovaba päev. Mina läksin tööle Karoliinega. Nagu eilegi. Ja nii nagu eile nii ka täna nägin hommikul tööle sõites Sõpruse sillal kahte inimest, kes paistsid autosid loendavat (mis tekitas minus väheke nostalgiat, sest kunagi olen isegi sellist asja teinud). Minu loogiline järeldus on, et nad lugesid autosid mitteautovabal päeval ja autovabal päeval ja pärast vaatavad, et kas on erinevust ka. Mina isiklikult arvan, et ega eriti vist ei ole. Vähemalt mulle küll mingit suurt erinevust silma ei hakanud. Ja töökaaslane kah unustas ära, et täna autovaba päev on, vähemalt väitis ta, et ta oli plaaninud sel päeval mitte autoga tööle tulla.

Huvitav kas see oli seotud tänase autovaba päevaga või mitte, aga eile avastasin, et keegi on lõpuks taibanud, et 6-kohalisest jalgrattahoidjast on Eedeni kaubanduskeskuse jaoks siiski vähe ja üks 6-kohaline oli juurde toodud. Mitte et 12 kohta piisav oleks, aga progress siiski. Kui nad igal aastal ühe 6-kohalise juurde paneks, oleks mõne aasta pärast juba täitsa arvestatav jalgrattaparkla seal.

Aga mulle isiklikult tundub, et ma olen nähtamatuks muutunud. Täna nägin linnas kahte tuttavat inimest, kellele ma lehvitasin ja kumbki ei reageerinud. A võibolla on asi minu kiivris ja prillides. Täna ma kogesin, kui vajalikud need prillid tegelikult rattaga sõites ikkagi on. Sõitsin mina rahulikult, kui lendas mingi parajalt pirakas putukas mulle vastu prilliklaasi serva. Kui mul prille ees poleks olnud, oleks ta ilmselt mulle näkku maandunud ja ma arvan, et see poleks üldse tore olnud.

2 kommentaari:

maailmaparandaja ütles ...

mesimummil oli antud täna vaba päev lendas väiksed püksid jalas ja vestiväel plärts....

Anonüümne ütles ...

Pärnus käisid kollasesse riietunud inimesed bussijaamas bussiga sõitjatele kommi jagamas. Voldikuid ka, kuigi minu meelest oleks need autojuhtidele rohkem ära kulunud