29. oktoober 2006

Nädalavahetus filmide seltsis

Selle nädalavahetuse märksõnaks sai filmid.
Reedel vaatasin filmi nimega Kalendritüdrukud (tegelikult ma tahtsin vaadata filmi Ocean's 12, aga see ei läinud käima mingil imelikul põhjusel või õigem oleks öelda, et käima küll läks, aga oli olukord pilt on, häält ei ole ja nii ei tahtnud ma seda filmi kohe mitte vaadata). Kes sellest filmist midagi kuulnud pole, siis neile teadmiseks, et film räägib keskealistest naistest, kes otsustavad teha kalendri, kus nad poseerivad alasti (strateegilised kohad varjatud muidugi), et annetada raha kohalikule haiglale. Väga armas lugu minu meelest, ilusad maastikuvaated (sündmused arenevad ühes Inglise väikelinnas) ja mõnus huumor. Eriti peaks seda vaatama ilmselt naised, kes on nii umbes 40. eluaasta kandis ja muretsevad selle pärast, et nad enam nii head välja ei näe kui 20-aastaselt.
Laupäeval siis lõpuks (pärast seda kui videomakk keeldus koostööd tegemast ja me algselt plaanis olnud filmi ei saanud) jäid kavva filmid After sunset ning Ruudi. Esimene film oli sellise suht tavapärase osav-varas-kes-tahab-pensionile-jääda-aga-enne-teeb-veel-ühe-viimase-töö süžeega, aga teostus oli päris lõbus. Brosnanil on veel üks sarnane film - Thomas Crowni afäär, too oli ka päris hea, aga seal oli politseinikuks, kes teda jahtis, naine, seega ma usun, et ei pea üle rääkima, kuidas nende suhted arenesid. Selles osas oli see laupäevane film lõbusam ja üllatavam.
Ruudi oli ka tore. Tuttavad kohad, mõnusad lapselikud naljad (eriti toredad olid vaesus ja vanadus) ning natuke aktsiooni ka. Tuleb veelkord tõdeda, et kui Sigade revolutsioon välja arvata, on kõik viimastel aastatel tehtud eesti filmid, mida mina näinud olen, väga head olnud.
Täna siis tegima teise katse videomakiga ja saime ta tööle ka. Seega sai vaadatud film Before sunset (mis on tegelikult Before sunrise'i järg, aga teatud arusaamatuste tõttu meil seda praegu polnud). See oli hoopis teistmoodi film. Põhimõtteliselt vaataja lihtsalt kuulab pealt kahe inimese dialoogi. Ja see oli väga huvitav dialoog. Kohati tundus mulle, et see naine räägib seda, mida mina mõtlen. Ja ma loodan, et sellel enam kolmandat osa ei ole, sest mehe näoilme järgi filmi lõpus sai väga hästi järeldada, kuidas lugu edasi läks ja ma ei tahaks, et keegi režissöör sellega jändama hakkaks. Aga millalgi tuleb see esimene osa ka kindlasti ära vaadata.

1 kommentaar:

kõige laisem laiskloom ütles ...

siinkohal jäin ma hetkeks mõttesse, et millal see oli, kui ma viimati mõne filmi algusest lõpuni ära vaatasin.. ja jäingi mõtisklema, sest seda pole päris ammu juhtunud..