17. juuni 2007

Üldkoosolek

See nädalavahetus on olnud poliitiline. Toimus EER esimene korraline üldkogu Leisi koolimajas. See tähendas, et juba reede lõuna paiku hakkasime Tartust liikuma ja õhtuks olime saarel. Reede õhtul oli kontsert kohalikul laululaval. Ja nagu pressiteates lubatud, sai seal osta mahejäätist. Proovisin marjamaitselise ära (kamamaitseline oli teine alternatiiv) ja mulle igal juhul maitses. Oli selline mõnus hapukas. Pärast kontserti arutlesime veel üldkoosoleku teemadel ja mõned, kes läpakad kaasa olid võtnud, otsisid wifit taga (järgmisel hommikul kuulsin, et lõpuks olid nad selle direktori kabineti tagant ka leidnud).
Laupäeval oli siis üldkoosolek. Loomulikult kõiki liikmeid kohal ei olnud, aga koos volitustega oli üle 200 hääle. Kuulati, küsiti, avaldati arvamust, hääletati... nii nagu ikka need asjad käivad. Aeg-ajalt läbis saali ka naerukahin (üks kaaserakondlane leidis, et meie koosolek oli palju lõbusam kui teistes erakondades). Valiti ka uus juhatus ja muud kogud. Kuna ma ise kuhugi ei kandideerinud, siis sain ma minna ka appi hääli lugema (saalis häälte lugemisest ütlesin ma ära). Kusjuures see häälte lugemine polnudki nii raske ja väsitav kui ma arvasin. Käsi natuke väsis ära (mina tõmbasin nime taha kriipsukesi), aga meil oli väga tore grupp (lugesime neid kolmestes gruppides, kus üks luges nimesid, teine tõmbas kriipsukesi ja kolmas kontrollis) ning saime suht ruttu oma osa tehtud :) Ja tulemused olid ka täitsa rahuldavad.
Pärast valimistulemuste teada saamist tegi keegi ettepaneku ühe korraldaja juurde minna lambaid vaatama. Asi paisus nii suureks, et lõpuks oli seal 24 inimest, ainult et perenaist ega lambaid polnud näha. Tuli välja, et perenaine on hoopis Triigi sadamas paadisõitu tegemas. Sõitsime siis ka Triigi sadamasse ja jõudsime täpselt päikeseloojangu ajaks. Vaatasime natuke ringi ja läksime Leisi varusid täiendama ning edasi suundusime ca 12 km Orissaare poole, ühe erakonnakaaslase juurde, kellel oli õue peal tipi. Seal oli hea sääskede eest varjul olles lõket teha (üks inimene üritas esivanemate kombel kahe puupulgaga tuld teha, aga mõne aja pärast otsustasime ikkagi tikkude kasuks). Mina seal aga väga kaua ei olnud, kuna buss Tartu poole tagasi pidi järgmisel hommikul varakult liikuma hakkama ja päev oli olnud pikk ning väsimus hakkas võimust võtma.
Täna hommikul siis oligi 5 paiku äratus, et kuueks sööma jõuda (söögid olid muide väga head, toitlustuskohaks oli Sassimaja) ja siis pool seitse võtsimegi suuna mandri poole.

Kokkuvõtteks ütleks, et kogu nädalavahetus oli toredam kui ma oodata oskasin. Nii mõnigi nimi sai näoga kokku pandud jällegi ja üldse päris palju teiste liikmetega suheldud (eriti Lõuna-Eesti omadega).

Kommentaare ei ole: