28. juuli 2008

Liikluskorrald(amat)us

Täna hommikul tekkis üks ünsa veider olukord.
Sõitsin mina nagu ikka tööpäeva hommikul Narva mnt ringile, et sealt Ujula konsumi ette keerata. Seekord aga pidin seda tehes ringile seisma jääma, sest sellest sõidurajast, kust tavaolukorras sõidetakse vaid ühes suunas (ehk siis ringilt maha), tuli järsku rivi autosid ringile. Ei jäänud mul muud üle, kui oodata, kuni nad sealt siis välja ukerdasid. "Ukerdasid" just seetõttu, et kuna siiski päris Suurbritannia moodi vasakpoolset liiklust need valepidi sõitjad ilmselt harrastada ei kavatsenud, tuli neil ringile saamiseks nina õigesse suunda keerata, aga ringtee ei ole mitte just kõige laiem, nii et mitu autot pidi seal korralikult manööverdama. No ja siis loomulikult tuli ka õiget pidi sõidukeid ringile ja valepidi sõitjad siiski nii ülbed ei olnud, et neile ette oleks trüginud. Igatahes läks ikka päris tükk aega enne kui sain normaalselt sõitu jätkata. Ja ei olnud ka aega kiirgata, kuidas nad tegelikult sõitma oleksid pidanud (seal käib ka teeremont), aga kahtlen sügavalt, kas see ikka nii mõeldud oli, et nad vastassuunas ringile trügivad. Eks näis, kas mind homme ka sedalaadi üllatused tabavad.

2 kommentaari:

merka ütles ...

Tartus tundub see tavaks olevat... ka Riia ringil ja Lõunakeskuse pisukesel ringil meeldib mõtteta või siis just mõttega meestel aeg-ajalt lühemat teed kasutada.
Hmmm... ja kui päris aus olla, siis igapäev koju sõites, sõidan ka ringteed vastassuunas... lollimas kohas lollimat ringi annab otsida.

Unistaja ütles ...

Jah, see teie elurajooni ringtee kuulub ka liigituse "nõmedad pisikesed mõttetud ringteed" alla.