3. veebruar 2006

Fado, fado, fado

Kui mina eile Sadamateatrisse jõudsin, oli perek Kallas juba kohal (nad said kolmekesi kahe piletiga sisse.... vedas). Roman pidas uksel turvamehega verise võitluse kaljapudeli pärast maha, lõpuks pidi selle ikkagi käest andma. Üleüldse läks tal jookidega kehvasti, niipea kui ta oli omale õlle osta jõudnud, tuli Mps ja rabas selle tal käest. Aga juba natukese aja pärast ilmus Mpsi õde välja ja siis tegi ta näo nagu ei tunnekski meid. Ilmselt ei luba õde tal meiega suhelda (see on vähemalt meie järeldus). Nii umbes üheksa paiku (kontserdi alguseks oli märgitud 20.00) hakkas kontsert lõpuks pihta ka. Esimesena astus üles Jäääär. Ma polnudki juba väga ammu seda koosseisu laval näinud, keemia ringis olid ju Sööt ja InBoil kahekesi ja enne seda olin mitu korda Jääboileri kontserdil käinud. Kuna me istusime külgrõdul, jäi Tõun kõlari taha peitu, nii et kui ta üksi laulis tekkis tunne, et mõni mees neist kolmest, kes näha olid, on kõhulaulja :p Ja helimees oli ka kuhugi ära läinud. Tema asemel oli helitehnik-poisike, mistõttu pidid nad Alexanderi kaks korda poolelei jätma ja läksid lausa lavalt ära natukeseks, et helitehnikud saaksid asja korda teha. Õnneks suutsid nad asja enam-vähema korda teha ja kontsert sai jätkuda. Ülejäänud kontsert läks ilusti....lõpuks lauldi ka Pille-Riini.. nad võiksid selle oma repertuaari võtta, see tuli hästi välja :p
Pärast mõningast pausi tuli lavale Vennaskond. Koosseis oli huvitav - iga liige oli hoopis omamoodi - kes oli ülikonnaga, kes oli sinise tagi ja punkariharjaga ja seda ma ei teadnudki, et neil neiu trummide taga on. Trubetsky ise nägi välja suht veider ja pisut vana. Aga lauludel polnud viga. Ma küll ei saanud enamusest sõnadest aru (ma ei tea ka neid laule eriti ju), aga etteaste oli nauditav. Sealt rõdu pealt oli päris hea vaadata lava ees möllavat rahvamassi, eriti laulu Mina ajal elasid kaks noormeest väga ilmekalt laulule kaasa. Üks kantrisugemetega ingliskeelne laul oleks küll nõudnud natuke rohkem viisipidamist kui Trubetsky võimeline oli.
Igatahes oli päris hea kontsert, mina jäin rahule.

4 kommentaari:

Mps ütles ...

Jaa, just nii see oligi - õde ei luba teiega suhelda... Kohal mittekäinutele teadmiseks: seisin õega küll üsna Kallaste & Co lähedal, ent hoolimata nende korduvatest, ma toonitan, KORDUVATEST meeleheitlikest katsetest minuga kontakti luua olin sunnitud teesklema, nagu poleks neid märganudki... A pole viga, egas õde alati mind ka jälgida saa.

A Vennaskonna set'i ma lõpuni ei olnud. Laval madistajatest oli kuulda ainult vokaali, trumme, isegi bassi, kuid eelkõige agressiivset kitarrimüra, kus kolm kitarristi püüdsid teineteisest iga hinna eest üle mängida. Koju minnes avastasime, et läbi välisseina oli palju parem kuulata, isegi kitarrikäikudest sai aru. Olekski pidanud kohe sinna kuulama minema.

Anonüümne ütles ...

Ega sinagi kiisu oled tubli:D Mida ma teeksin küll ilma sinu ääretult ülevaatlike kontserdi kokkuvõteteta, kuhu nii ääretult nõmedal kombel ma ise kuidagi ei jõua.

Kaie ütles ...

Oli ka võimalus seda kontserdit kuulata. Minule ka meeldis. Täitsa tore oli. Nii Jääär kui Vennaskond.

Unistaja ütles ...

Sinu jaoks ikka, kiisu ;)