22. aprill 2006

Rohelisest Foorumist

Nagu minu eelmisest sissekandest juba aru võib saada, käisin ka sel aastal Rohelisel Foorumil. Kuna eile oli tööpäev, siis ei saanud päris alguses kohal olla ja Tartu-Tallinna maantee teemalisi ettekandeid ei kuulnud. Tartu linnaliikluse planeerimise teemalistest ettekannetest ootasin tegelikult rohkemat, ainus uus asi, mille ma teada sain selle kahe tunni jooksul, oli see, kuidas määratakse tasulise parkimise hindu. Viimaseks teemaks oli siis see Saaremaa püsiühendus (kuigi tegelikult tuleks sild ju Muhu ja mandri vahele, aga see selleks). Sellest siin pikemalt ei räägi. Kuigi mainida võiks veel seda, et ega see Väikse Väina tammi olukord ka roosiline pole, kuna rahapuudusel jäeti sinna tegemata avad, mille kaudu vesi liikuda saaks (kas ei kõla irooniliselt - kuna raha ei olnud, siis auke ei tehtud...), nii et tehku parem see korda. Õhtu lõpetuseks sai veel süüa ka, mis oli tore, sest mul oligi kõht tühi juba selleks ajaks. Söömine ise kujunes üsna lõbusaks, sest minu ja Kätlini lauda tulid ühed meesterahvad, kellega oli päris huvitav vestelda.
Täna oli siis ERLi üldkoosolek. ERLil on üle 900 liikme, kohal oli inimesi 40 ringis... Alguses olid ettekanded töörühmade tegevusest ja revisjonikomisjoni aruanne ning peale kohvipausi läks hääletamiseks. Häältelugejate töö lihtsustamiseks küsiti seda, kes on vastu ja kes on erapooletu. Kõik otused said vastu võetud nii, et ühtegi vastuhäält ei olnud. Erapooletuid oli küll. Töörühmade koha pealt tekitas kõige suuremat diskussiooni noorte töörühm või õigemini selle nimi. Kuna see töörühm tegeleb tegelikult liikmetele suunatud tegevuste ja talgutega, mitte ainult noortega, siis on nimi eksitav ja tuleks ära muuta. Pakuti välja igasuguseid variante, aga ükski ei olnud päris sobiv, nii et arvatavasti tuleb selleteemaline konkurss vms.

5 kommentaari:

Mps ütles ...

ma usun, et Väinatammi avade rajamise suhtes võiks üht-teist vastu öelda, a ma arvan, et Laisik oleks siinkohal pädevam ütleja kui mina ;)

tujukas ütles ...

Olin mõniaeg tagasi ka sellisel üldkoosolekul kus ühtegi vastuhäält ühelegi hääletatavale küsimusele polnud ja isegi erapooletud puudusid:) Nagu omaaegne poliitpüroo istung - kõik poolt:D

kõige laisem laiskloom ütles ...

Väinatammi avadest ma võiksin pikalt ja põhjalikult rääkida jah, tutvusin just hiljuti ajalooga.. aga piirdume sellega, et juba miski 1896 kui seesamune tamm tehti, olid projekti järgi avad ette nähtud ja jäeti teadmata põhjustel tegemata.. ja praeguseks ajahetkeks on asi selleni jõudnud, et iga nelja aasta tagant kerkivad need avad päevakorda (kohalike omavalitsuste valimised) ja ikka ja jälle jäävad nad tegemata.. seega: iga vald tehku oma ava ja kobisemisel olgu lõpp!!!

Unistaja ütles ...

Mis sul Mps siis Väinatammi avade rajamise vastu on? Tahad et meri kinni kasvaks?

Mps ütles ...

Olen üht-teist kuulnud... et mõne töö põhjal ei pidavat sest kasu olema. Tegelt on üsna loogiline, et üldist ökoloogilist seisundit silmas pidades ei saa avad mingi imerohi olla. Tammi rajamisel löödi kohalik ökosüsteem segi, ja kui need avad sinna tehakse, siis paisatakse see UUESTI segi. Kas see on seda väärt?
Aga muidugi, kuniks keegi pole mulle ette lugenud, mis need avad endaga kaasa tooksid, ei ole ma ei poolt ega vastu. Ja olen kriitiline igasuguste hüüdlausete suhtes. Minu meelest kaigub neid õhus liiga palju.