22. mai 2008

Eestimaad avastamas

Eestimaa on küll väike, aga see ei tähenda, et ühest kohast teise sõitmine alati lihtne oleks. Näiteks Tartu kandist Loobusse sõita ei ole sugugi nii lihtne, et ainult istud rooli ja sõidad ja oledko kohal. Üksi sõites tuleb ikka aeg-ajalt peatusi teha ja kaarti uurida. Mõnikord pole aga sellestki kasu, sest üsna keeruline on kindlaks teha, kus sa parajasti paikned, kui ümbruskonnas ühtegi silti kohanimega pole. Ja nii on ainsaks usaldusväärseks allikaks hoopis kohalikud inimesed, kes ütlevad, kuhu poole minna, et õigesse kohta jõuda.
Öösel tagasi sõites oli mul küll kaardilugeja ka, aga seekord tulime teist teed pidi ja näiteks Tapa linnast läbi sõitmine ei ole teps mitte lihtne, kuna mõningad tänavad lihtsalt lõpevad tupikusse. Aga lõpuks jõudsime sealt välja ja 2 paiku olime Tartus. Muide, kas te teate kui valged ööd juba on? Mis näitab, et jaanipäev on ukse ees.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina olen avastanud, et kõige paremaks asukohamääramiseks on bussipeatused (see eeldab muidugi kahte asja - et sul on kaart, kus on bussipeatused peale märgitud (vastasel juhul ei tasu kaarti ostagi) ja sa sõidad mööda teed kus aegajalt ka mõni buss liigub)

Unistaja ütles ...

Novot... eile oligi situatsioon, kus maju nagu oli, aga ühtegi bussipeatust ei olnud.