15. märts 2015

Haiglaelu

Nagu arvata oli, on see ootamine-vaatamine haiglas üsna igav. Võtsin küll kaasa arvuti ja mõned raamatud ning palati nurgas on ka telekas, aga siiski päevad venivad. Ei jaksa väga kaua järjest midagi teha, sest ühes asendis väsin ära, aga väga palju variante kahjuks ei ole. Sellegipoolest olen jõudnud läbi lugeda pooleli olnud beebiraamatud ja sünnipäevaks saadud Suurepärase ema käsiraamat on poole peal. Nagu kiuste on akna taga ilus päikseline ilm, aga õue jalutama ei lubata. Täna patseerisin natuke koridori peal ringi, sest selg oli juba istumisest täiesti kangeks jäänud (tavaliselt olen ennast ikka rohkem päeva jooksul liigutanud ju).

Iseenesest on palat kahekohaline, aga hetkel olen jälle üksi siin. Tulles oli siin üks naine, kes juba eelmisest õhtust saadik valutanud oli. Tema oigas ja ägises ikka korralikult. Lõpuks reede õhtul lasti ta sünnitusosakonda. Öösel olin üksi palatis, aga laupäeva hommikul tuli järgmine, kellel sünnitust esile kutsuma hakati. Esialgu paistsid arstid väga optimistlikud, et temal kõik toimib hästi ja arvasin, et ta juba enne õhtut sünnitusosakonda viiakse, aga ei viidud. Alles täna umbes tund aega tagasi tuli otsus, et nüüd võib ta järgmisele korrusele minna. Kusjuures tema valutas väga vaikselt, praktiliselt ühtegi oiet ei tulnud, eelmisega võrreldes nagu öö ja päev. Eks näis, kas homme tuleb järgmine.

Vaatamata sellele, et päevad on üsna igavad ja venivad, kaua magada ei saa. Hommikul kell seitse tullakse vereproovi võtma. Pärast seda võib veel natukeseks silma looja lasta, kella kaheksa paiku tuuakse hommikusöök. Mõni aeg pärast hommikusööki tehakse KTG. Palatis on üks aparaat, nii et seda tehakse kordamööda, kui parajasti kaks inimest palatis on. Õhtupoole tehakse seda korra veel ja kuna teistel naistel, kes siit palatist läbi on käinud, on olnud tegemist sünnituse esilekutsumisega, siis neile on KTGd tihedamini tehtud. Nii et loote südametuksed on siin palatis üsna tavapärane heli.

Tuleb tunnistada, et see on olnud mu esimene pikem haiglasolek. Enne seda olen vaid mõned tunnid üksiku protseduuri tarbeks haiglas olnud või siis kedagi külastanud.

Kommentaare ei ole: