23. juuli 2007

Roheline esmaspäev

Rong + jalgratas on kujunemas minu selle aasta lemmik transpordivahendiks. Nii mõnus ju. Ainult, et neid rattakohti on rongides hirmus vähe. Minnes oli sama rongi peal paras kamp mingeid võistlejaid (läksid Tabasalusse vist) ja oli paras tegu, et neid rattaid mahutada. Aga hakkama saime ja natuke enne 11 olimegi Balti jaamas. Kinnitasime natuke keha ja asusime Estelle poole teele. Kui keegi veel uudistest kuulnud või lehtedest lugenud ei ole, siis Estelle on õiglast kaubandust tutvustav soome purjekas, mis täna Tallinnas peatus.
Kui meie kohale jõudsime, olid mõningad ajakirjanikud juba seal ja Jaanus võeti piiramisrõngasse (rongis helises ka pidevalt telefon, aga sealt intervjuud anda ei saanud katkendliku levi ja halva kuuldavuse tõttu). Minu meelest läks vähemalt 45 minutit enne kui ta üldse laeva pardale astuda sai ja varsti olid uued ajakirjanikud kohal ning tahtsid omakorda intervjuud. Ja mõningad klõpsisid kogu aeg pilte.
Alguses kui ilm ilus oli, siis oli seal laeva peal ikka päris palju külastajaid. Mõned uudistasid kai pealt ja uurisid, et mis toimub. Meie siis jagasime lahkesti selgitusi ja brošüüre. Lastiruumis üritati filme ka näidata, aga seal kippus mingi tehniline jama pidevalt olema.
Laev ise oli küll avatud kella kaheksani külastajatele, aga meil oli vaja rongiga Tartusse tagasi saada, seega hakkasime nelja paiku tagasi Balti jaama poole liikuma. Enne rongile istumist veel mõned tšeburekid koos lindude eemale peletamisega. Ja saigi siuhvilks Tallinnas käidud.

Kommentaare ei ole: