23. september 2005

Autovabadus

Kuigi eile oli autovaba päev, nägin ma ikka sama suurt hulka autosid tänaval ja rattureid ei näinud pea üldse. Siiski, Tartumaa keskkonnateenistuse hoone ees oli üks jalgratas (tavaliselt ei ole seal ühtegi). Samas filosoofi tänavalt poleks eile autoga läbi saanud, kuna seal tehti mingeid kaevetöid, rattaga mahtus ilusti läbi :)
Peale nelja läksin Küüni tänavale autovaba päeva ürituste läbiviijatele appi. Alustuseks lasin ennast mõõta ja kaaluda ja siis rasvaprotsendi välja arvutada (vähe on mul rasva :P). Vererõhku ja pulssi sai ka mõõta. Rõhk oli normis, aga pulss kipub mul kiire olema. Siis joonistasin paar vineertahvlit teemal "Kliimamuutus" (nendega pidavat sillutatama Kanadas toimuval kliimakonverentsil tee konverentsihooneni) ja ühe pildi autovabaduse teemal. Kõige vaimukam oli minu meelest vineertahvel, millel oli kirjas: "Mehe ilu pant on jalutamine. Mees, jäta auto koju ja käi jala - naiste rõõmuks".
Siis saabusid ka esimesed võistkonnad orienteerumiselt tagasi ja minu töö registreerimislauas algas. Kui kõik võistkonnad olid kohale saabunud, tuli kõige raskem osa - auhindade jagamine. Algselt oli plaanis, et asi käib kiiruse peale - tuleb koguda 25 punkti võimalikult kiiresti. Mõned läksid aga eriti hasarti ja kogusid 52 punkti või 47 punkti jne. Seega andsime eraldi auhinnad kõige suuremate punktide arvuga võistkondadele. Ja kuna osad võistlejad olid suht pisikesed, siis tegime veel eraldi noorteklassi arvestuse. Lõpuks said kõik auhinnad ära jagatud.
Pärast ürituse lõppu anti vabatahtlikele Keskkonnahariduse keskuses nänni (helkurid, kohupiimakreemid, marjatarrestis Salvestilt).
Kogu üritust "ilmestas" aga see, et samal ajal käib ju Küüni tänaval ehitus, mis tähendas suuri autosid mürisemas sealsamas, kus Pepe rääkis mikrofoni, et on autovaba päev...

Kommentaare ei ole: